More

  Ziua internationala a studentilor

  Ziua internationala a studentilor este marcată, anual, la 17 noiembrie. Aceasta a fost declarată oficial în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele tragice din 1939 desfăşurate la Praga.

  În acel an, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, la Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Caroline, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor, nouă studenţi şi un profesor au fost executaţi fără proces, iar alţi peste 1200 de studenţi au fost trimişi în lagăre de concentrare. 

  ANOSR – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România – doreşte să reînvie spiritul purtat de studenţii de atunci, să acorde importanţa cuvenită zilei de 17 noiembrie. „Nu e o zi oarecare, e o zi în care studentul a revoluţionat întreaga societate. Ca o subliniere a importanţei pe care o acordăm istoriei, în ziua de 17 noiembrie, în ţară vor fi organizate diferite manifestaţii de către organizaţii studenţeşti”.

  Abonează-te la newsletter

  Si noi iti vom trimite o informatie valoaroasa in fiecare zi!

  - Advertisement -

  Ultimele postari

  Poate te intereseaza si...