More

  Panourile fotovoltaice au fost responsabile în această vară pentru 12% din electricitatea produsă în Uniunea Europeană

  Panourile fotovoltaice au reprezentat 12% din energia electrică generată în Uniunea Europeană în această vară, un nivel record care a permis continentului să evite importul a 20 de miliarde de metri cubi de gaz, cu un cost potențial de 29 de miliarde de euro, potrivit unui raport publicat marți de grupul de reflecție Agora Energiewende.

  Agenția germană pentru energie a declarat că cifrele record s-au datorat temperaturilor ridicate din întreaga Europă și radiațiilor solare puternice. Centralele solare au generat mai mult de jumătate din toată energia regenerabilă produsă în Germania în această vară în orele de vârf, în timp ce energia eoliană a contribuit cu un alt sfert.

  Energia fotovoltaică a reprezentat 4% din consumul total de electricitate din Germania în acest an, în creștere de la 3% anul trecut și 2% în 2017. Țara a stabilit, de asemenea, noi recorduri pentru producția de energie eoliană, producția ajungând la 42 de terawați oră (TWh) numai în lunile iunie și iulie 2019 – comparativ cu 31 TWh în 2018 și 27 TWh în 2017.

  Raportul vine în contextul în care Europa se confruntă cu cea mai călduroasă vară din 2003 încoace și în condițiile în care multe țări se îndepărtează de combustibilii fosili pentru a se orienta către sursele regenerabile după intrarea în vigoare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice în noiembrie 2016.

  Citeste mai multe pe profit.ro

  Abonează-te la newsletter

  Si noi iti vom trimite o informatie valoaroasa in fiecare zi!

  - Advertisement -

  Ultimele postari

  Poate te intereseaza si...