More

  In cat timp fierb ouale? Afla cum sa le prepari perfect!

  Fierberea oualor poate parea o sarcina simpla, insa multi dintre noi au trecut prin momente in care s-au confruntat cu oua prea moi sau prea tari, desi au urmat reteta la litera. In acest articol, vom descoperi cat timp trebuie sa fierbi ouale pentru a le prepara perfect si cateva trucuri pentru a obtine cele mai bune oua fierte.

  Timpul de fierbere al oualor variaza in functie de preferintele personale, dar si de dimensiunea oului. Iata cat timp trebuie sa fierbi ouale pentru a obtine diferite grade de consistenta:

  • Pentru un ou moale (cu galbenusul in stare lichida) – 3 minute de la momentul in care apa clocoteste
  • Pentru un ou mediu (cu galbenusul usor cremos) – 4-5 minute de la momentul in care apa clocoteste
  • Pentru un ou tare (cu galbenusul solid) – 7-8 minute de la momentul in care apa clocoteste

  Este important sa nu lasi ouale sa fiarba prea mult, deoarece acestea pot deveni apoase si putin asemanatoare cu ouale fierte prea putin. De asemenea, este bine sa folosesti oua la temperatura camerei, deoarece ouale reci pot necesita mai mult timp pentru a fi fierte.

  Un alt truc pentru a obtine oua fierte perfecte este sa le pui in apa rece dupa ce le-ai fiert. Acest lucru va opri procesul de fierbere si va evita supra-coacerea oului. De asemenea, ouale fierte trebuie curatate imediat dupa ce le-ai scos din apa si puse in apa rece, astfel incat sa se dezlipeasca mai usor coaja.

  In concluzie, timpul de fierbere al oualor depinde de preferintele personale si de dimensiunea oualui. Cu toate acestea, respectand aceste reguli simple si cateva trucuri utile, vei putea prepara oua fierte perfecte in cel mai scurt timp posibil.

  Abonează-te la newsletter

  Si noi iti vom trimite o informatie valoaroasa in fiecare zi!

  - Advertisement -

  Ultimele postari

  Poate te intereseaza si...