More

  Femelele de liliac se hrănesc cu sânge și pot bea cantități egale cu greutatea lor corporală într-o singură noapte.

  Liliecii sunt cunoscuți pentru faptul că sunt animale nocturne și că se hrănesc cu sânge. Deși ambele sexe de lilieci se hrănesc cu sânge, femelele de liliac pot bea cantități uimitoare de sânge într-o singură noapte – uneori chiar și cantități egale cu greutatea lor corporală.

  Pentru a înțelege cum reușesc femelele de liliac să bea atât de mult sânge, este important să cunoaștem anatomia și comportamentul lor de hrănire. Liliecii au dinți ascuțiți și o limbă lungă și subțire, care le permite să înțepe pielea animalelor gazdă și să bea sângele.

  Când un liliec își găsește o gazdă, își înțeapă dinții în pielea acesteia și începe să sugă sângele. În timp ce bea sângele, liliecii își eliberează saliva în rana gazdei. Această saliva conține substanțe care împiedică coagularea sângelui, permițându-le să continue să sugă sângele fără să fie întrerupți de coagularea sângelui.

  Femelele de liliac sunt capabile să bea cantități mari de sânge datorită capacitatății lor de a pompa sângele în stomacul lor foarte repede. De exemplu, un studiu a arătat că o femelă de liliac comun poate bea cantități de sânge egale cu 85% din greutatea sa corporală într-o singură noapte. Aceasta înseamnă că o femelă de liliac comun care cântărește 50 de grame poate bea până la 42,5 grame de sânge într-o singură noapte!

  Deși poate părea uimitor că femelele de liliac pot bea atât de mult sânge într-o singură noapte, este important să știm că sângele este o sursă vitală de hrană pentru aceste animale. Sângele este bogat în nutrienți esențiali, cum ar fi fierul și proteinele, care ajută la menținerea sănătății liliecilor.

  Abonează-te la newsletter

  Si noi iti vom trimite o informatie valoaroasa in fiecare zi!

  - Advertisement -

  Ultimele postari

  Poate te intereseaza si...