Istorie

Curiozități despre Titanic în primul și singurul său voiaj.

Curiozități despre Titanic în primul și singurul său voiaj.

Astăzi se împlinesc 109 ani de la plecarea transatlanticului Titanic în primul și singurul său voiaj. În acest articol voi vorbi despre o scurtă istorie a Titanicului și îți voi prezenta 5 curiozități despre Titanic.

RMS Titanic a fost cel mai mare transatlantic din lume pe vremea când a pornit pentru prima dată motoarele în călătoria cu destinația New York. Plecarea a avut loc pe 10 aprilie 1912 din Southampton, Anglia. 

Pe data de 14 aprilie 1012, s-a întâmplat o nenorocire la care nu se gândea nimeni, și anume, ciocnirea vasului de un iceberg.

Din păcate, în accidentul maritim și-au pierdut viața 2224 persoane. 

În continuare îți voi prezenta alte 5 curiozități despre Titanic:

  1. Transatlanticul Titanic a fost singura navă de pasageri care a fost scufundată vreodată de un iceberg.
  2. Bugetul alocat filmului Titanic a fost mai mare chiar decât a costat construcția navei (aproximativ 200.000.000 $). Construcţia Titanicul a costat aproximativ 150 milioane dolari.
  3. Masabumi Hosono, singurul pasager japonez de pe Titanic, a supraviețuit scufundării navei, însă a fost considerat laș și persecutat în țara sa natală de către opinia publică și chiar de către guvernul japonez pentru că s-a salvat și nu a murit împreună cu ceilalți pasageri.
  4. Titanicul ar fi putut fi salvat dacă ordinul dat de ofițerul de serviciu – și anume acela de a fi schimbat cursul navei – nu ar fi întârziat 30 de secunde din momentul detectării icebergului
  5. Cele mai multe dintre bărcile de salvare nu au fost ocupate la capacitatea lor maximă, acestea rămânând mai mult goale.

Sursa: redescoperaistoria.ro

Dacă ți-a plăcut această postare, te aștept și pe pagina de instagram pentru și mai multe curiozități interesante.

About Author

Capotescu Claudiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *