Generale

9 mai – Ziua Europei.

9 mai – Ziua Europei.

Într-un stat în care din ce în ce mai mulți cetățeni își doresc ca România să se retragă din Uniunea Europeană pe motive pe care nici ei nu le înțeleg, dar fac ce le dictează partidul, iar partidul face ce le dictează una dintre cele mai mari forțe ale planetei, și anume Rusia, eu unul sunt bucuros că România face parte din Uniunea Europeană. Fără această uniune, nu știu unde s-ar afla cum România, dar cu siguranță nu aici unde se află acum, cu bune și cu rele. 

Din această cauză eu mă bucur că putem sărbătorii Ziua Europei, astăzi, 9 mai. Totodată sărbătorim și Ziua Independenței de Stat a României.

Citește și: Cele mai recente statistici relevă că am ajuns să acordăm mai bine de 4 ore din ziua noastră aplicaţiilor de pe smartphone-uri

Ziua de 9 mai este dedicată unității europene, această zi semnifică pacea și unitatea în Europa.

Care a fost primul pas în crearea  Uniunii Europene?

Conform europa.eu,  în 1950, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei, iar la data de 9 mai 1950 s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.

Tu ești mândru că ești European?

About Author

Capotescu Claudiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *